Caine Ainu

Caine Ainu - 1

Nume alternative: Hokkaido-ken. Hokkaido-inu, Hokkaido, Ainu-ken.

Tară de origine: Japonia.

Istoric: Ainu a fost crescut de populaţia indi­genă din Hokkaido, denumită Ainu, pentru

vânătoarea de urşi şi căprioare. Mulţi dintre câini sunt acum ţinuţi pur şi simplu pentru companie. Rasa a fost declarată de japonezi monument natural în anul 1937.Descriere fizică : Ainu este un câine puternic, de talie medie, cu un corp uşor mai lung decât înalt. Are ochi mici, triunghiulari şi maronii; nasul este negru; urechile sunt mici şi erecte. Deseori, aceşti câini au pete negre pe limbă. Pieptul este lat şi adânc, iar coada este cur­bată peste spate. Blana dublă este scurtă şi groasă; poate fi roşu, alb, negru, gri, de culoarea susanului sau vărgată.

înălţime: 45 – 55 cm.

Greutate: 20 – 30 kg.

Temperament: Ainu este un câine puternic şi curajos, care poate fi însă şi destul de încăpăţânat. Este afectuos cu stăpânul său, dar precaut cu străinii. Este alert şi devotat.

 

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Ainu are nevoie de un stăpân experimentat, cu o casă în zona subur­bană sau rurală.

Nevoi speciale: exerciţii, curte îngrădită, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunos­cută.

Hrana Hokkaido

Aceasta rasa consuma la maturitate aproximativ 200 – 300 de grame de hrana. Aceasta trebuie sa fie proaspata si sa contina proteine care sa-i ofere cainelui energie. Fiind un caine care a vanat in trecut unii crescatori recomanda si carnea cruda.

Este bine sa diversificati hrana asa ca puteti sa-i dati animalului diverse tipuri de carne: vita, curcan, vanat, etc. Pe langa carne cea mai buna mancare este cea facuta in casa. Multi aleg mancarea cumparata, cea din magazin, pentru a economisi timp. Tineti minte ca un caine nu are organismul similar cu cel al omului, asta inseamna ca el are nevoie de o dieta separata.

Chiar daca el consuma aproape toate fructele si legumele pe care le consuma omul, sunt unele alimente care nu sunt recomandate. In general aceste alimente sunt cele care baloneaza sau produc scaune moi. Aici putem include si ciocolata sau dulciurile. In afara de hrana cainele are nevoie de apa proaspata la discretie pentru a-si potoli setea. Pentru a stabili o dieta cat mai buna cainelui vostru este bine sa consultati si un medic veterinar pentru a vedea daca animalul sufera de vreo alergie.

Aspect Hokkaido

Cainele Ainu are corpul robust, atletic si musculos, picioarele subtiri si drepte. Ochii sunt mici de culoare caprui inchis, urechile triunghiulare, mici si ridicate, nasul este negru, falcile drepte si puternice, dentitia solida si sanatoasa, buzele subtiri.Corpul este acoperit cu blana aspra si dreapta de culoare roscata, maronie cu alb, bej, tigrat, sau cu nuante de gri.

Obisnuieste sa tina coada ridicata si incolacita. Parul la coada este putin mai lung.

Masculii pot ajunge la inaltimea de 48-52 cm si greutatea de 24-27 kg, iar femelele ajung la inaltimea de 45-48 cm si greutatea de 20-24 kg.

Comportament Hokkaido

Acesti caini sunt recomandati oricarui crescator de animale, deoarece sunt ascultatori, blanzi, intelegatori si foarte afectuosi. Nu sunt probleme daca sunt tinuti in apropierea copiilor.

Este un caine de vanatoare neinfricat, un caine de paza excelent, avand calitati unice de aparare.

Dresaj Hokkaido

Acesti caini sunt foarte inteligenti, usor de dresat, extrem de curajosi, in ciuda marimii lor sunt capabili sa atace si un urs de 250 kg.

Au un simt ascutit al orientarii, fiind in stare sa se intorca acasa indiferent de distanta.
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*