Caine Cane Corso

caine cane corso

Rasa de caine Cane Corso

Ţară de origine: Italia.

Istoric: este o rasă străveche, urmașă a Mastiffilor romani. A fost aproape de dispariție după cel de Al Doilea Război Mondial, dar a fost revitalizat de către iubitorii rasei. Era folosit ca vânător pentru animale mari, mânător de vite și paznic al casei și cirezilor de animale.Descriere fizică: Cane Corso este un câine mare, musculos și puternic, mai lung decât este înalt. Are un cap lat, cu un bot scurt şi lat, fălci puternice. Buza superioară formează un „V” întors. Ochii sunt închiși la culoare, nasul este negru, iar urechile de dimensiuni medii lăsate sau semierecte sunt, de obicei, tăiate și crescute erecte.

Coada este groasă și se taie. Pielea groasă nu formează riduri, iar blana este scurtă și aspră, colorată în negru, gri, cafeniu sau tubby (dungi de cafeniu și gri).

Înălțime: 60-69 cm.

Greutate: 40-50 kg.

Temperament: este un câine temperat, ușor de dresat, liniștit, loial și afectuos cu familia sa, inclusiv cu copiii dar foarte precaut cu străinii. Este foarte protectiv, inteligent și deseori distant.

Atât timp cât este bine socializat, se descurcă excelent cu alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân experimentat în creșterea câinilor de pază într-o casă suburbană sau rurală. Se pot adapta la viața dintr-un apartament dacă au parte de suficientă mișcare.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, cherry eye, râie, ectropion, entropion, displazie de șold.

Hrana Cane Corso

Pot fi hraniti atat cu mancare pentru caini cumparata cat si mancare de casa. In general cane corso nu este un caine pretentios si poate fi hranit cu orice fel de mancare respectand alimentele generale pe care acestia le pot digera fara probleme.

Daca vreti sa schimbati dieta cainelui aceasta se poate, face fara a risca alergii alimentare ale cainelui, in 5-6 zile combinand treptat noul tip de hrana cu cel vechi. Indiferent de marca si provienta alimentelor proteinele si continutul de calciu este un factor cheie in cresterea si sanatatea cainelui.

Multe din produsele comerciale contin “umpluturi” ieftine care sunt in detrimentul cainelui. Personal va pot da retete de alimentatie (ex: pui fiert dezosat cu orez, ou(calciu), etc), dar cel mai bine este ca dieta unui caine sa fie stabilita impreuna cu un veterinar pentru ca acesta sa aiba o viata lunga si sanatoasa. Fiecare dieta difera de la animal la animal in functie de energia zilnica consumata, miscare, etc.

Comportament Cane Corso

Rasa are o peronalitate puternica, dominanta si poate fi agresiva cu strainii. Socializarea timpurie a acestor caini este puternic recomandata.Aceasta rasa trebuie stapanita de catre proprietari cu experienta si nu este recomandat persoanelor care nu-l pot controla. Este un caine foarte inteligent si loial familiei sale.

In timpurile medievale erau utilizati la prinderea vanatului de talie mare si la luptele de caini. Din momentul in care nu au mai fost utilizati la vanatoare au fost intrebuintati ca pastori, avand rolul de a mana animalele la pasunat.

Este un protector extrem de eficient atat al vitelor, cat si al familiei sale.

Dresaj Cane Corso

Este o rasa foarte usor de dresat. Sunt caini inteligenti si energici, fiind bucurosi sa le indeplineasca stapanilor toate cerintele. Trebuie sa fie struniti cu fermitate si perseverenta, iar socializarea timpurie este absolut necesara.

Crescut si educat adecvat, este un urias gentil si iubitor. Fara dresaj, cainele are potentialul de a deveni agresiv si amenintator, caracteristici ale majoritatii mastiff-ilor.

Rasa este un protector nativ si un caine de paza.

Aspect Cane Corso

Este un caine de rasa masiv, care nu prezinta pielea cutata, caracteristica altor mastiffi. Prezinta un cap mare si lat cu urechi care pot fi scurtate si lasate sa atarne ca doua triunghiulete, pe langa cap.

Are ochi rotunzi, nici prea mari si nici prea mici distantati. Ochii de culoare inchisa sunt preferati la aceasta rasa, dar culoarea ochilor corespunde culorii blanii, de la negru la caprui.

Blana acestor caini este scurta si deasa, fiind prezenta in urmatoarele varietati: negru, negru-rosu, castaniu, cafeniu, albastru si dungat cu pete albe prezente pe piept, gat, obraz si varfurile degetelor. Coada este, de obicei, scurtata pana la o treime din lungimea sa naturala.

Adultul prezinta o inaltime medie la nivelul umarului de 64-68 cm la mascul si de 60-64 cm la femela. Greutatea corporala este in jur de 45-50 kg la mascul si de 40-45 kg la femela.
Alte rase de caini

1. Caine Jindo

2. Caine Cane Corso

3. Caine Ciobanesc German

4. Caine Golden Retriever

5. Caine Ainu

6. Caine Chow Chow

7. Caine Pug

8. Caine Shar-Pei chinezesc

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Tot ce trebuie sa stii despre rasa Golden Retriever - Spot Fake vs Real

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*