Caine Pointing Griffon cu păr sârmos

Caine Pointing Griffon cu păr sârmos

Rasa de caine Pointing Griffon cu păr sârmos

 

Nume alternativ: Korthals griffon, Griffon d’arret a poil du Korthals.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: câinii din această rasă au fost dezvoltați pentru a fi animale de vânătoare versatile, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de fiul unui bancher olandez înstărit.

A fost dezvoltat în Franța și se crede că pentru a crea această rasă au fost împerecheați exemplare de Pointer german cu părul scurt, Barbet, Munsterlander mic, Otterhound și Brac francez. A fost introdus în S.U.A. pentru prima data în anul 1887.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, un pic mai lung decât înalt. Capul este pătrat, iar craniul și botul sunt de lungimi egale. Are mustață și sprâncene bogate. Ochii mari, rotunzi sunt galben spre maro, urechile lăsate sunt de lungime medie, iar nasul este maro.

Coada este tăiată la jumătate spre o treime din lungimea naturală. Blana are un strat inferior pufos, cel exterior fiind aspru, drept sau sârmos. Culoarea poate fi cenușie cu pete maro; maro castaniu; murg, maro și alb; sau portocaliu și alb.

Înălțime: 50-60 cm.

Greutate: 20-27 kg.

Temperament: acest câine este inteligent, temperat și dornic să facă pe plac stăpânului. Se plictisește ușor și poate fi manipulațiv.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: dresaj ferm, slujbă sau activitate, socializare.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.Rasa Pointing Griffon cu par sarmos a fost dezvoltata in secolul al XIX-lea in Franta pentru a fi utilizata la vanatoare. In scopul realizarii ei au fost imprecheati caini Barbet, Brac Francez, Otterhound si Pointer German. In anul 1887 rasa Pointing Griffon cu par sarmos a ajuns cunoscuta si in America. Este o rasa de vanatoare, face parte din categoria cainilor de aret care sunt specializati pe prinderea vanatului cu pene. Este rezistent, are simtul olfactiv foarte bine dezvoltat, se adapteaza usor la diferite conditii meteorologice, poate fi dresat cu usurinta deoarece este un caine inteligent. Cainele Pointing Griffon cu par sarmos este de talie medie, are inaltimea la greaban de 50-60 cm si greutatea de 20-27 kg. Femela este putin mai mica decat masculul. Cainele are corpul mai mult lung decat inalt, iar capul de forma aproximativ patrata. Botul si craniul au cam aceeasi lungime, iar ochii sunt mari si rotunzi, au irisul de culoare galbena-maronie. Urechile sunt de lungimea medie si atarna pe partile laterale ale capului. La aceasta rasa francezii obisnuiesc sa-i taie coada la jumatate din lungimea sa initiala.

Cainele are corpul acoperit cu fire de par aspre si drepte dar si fire de subpar mai pufoase. Acestea alcatuiesc o blana dubla care ii protejeaza corpul in momentul in care conditiile atmosferice sunt nefavorabile. Coloritul blanii este in nuante de maro, castaniu, portocaliu si alb, cu diferite pete in tonuri asemanatoare. Unele exemplare sunt maro cu pete albe, cenusii cu marcaje maro sau alte combinatii. Cei care isi doresc un astfel de animal de companie trebuie sa stie ca este foarte activ, are nevoie de plimbari lungi si dese. Trebuie tinut la casa unde sa alerge in voie intr-o curte ingradita, iar stapanul sau este bine sa fie o persoana activa. Acest animal nu necesita ingrijiri speciale, nu este predispus la probleme de sanatate grave, poate suferi in cursul vietii doar de displazie de sold, el fiind un animal foarte activ. Are nevoie de hrana de calitate speciala pentru caini si un culcus placut. Blana sa trebuie periata o data la doua saptamani pentru a fi mentinuta curata si ingrijita. Acest caine are nevoie de un stapan cu experienta care sa il plimbe mereu in natura unde sa-si consume energia si sa-si manifeste instinctele de animal de vanatoare.
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*