Caine Sussex Spaniel

Caine Sussex Spaniel

Rasa de caine Sussex Spaniel

 

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Sussex Spanielul, așa cum îi spune și numele, a fost dezvoltat în regiunea Sussex, Anglia, ca un câine de teren. Este recunoscut ca rasa încă din secolul al XVIII-lea și era cunoscut ca un câine de vânătoare pe moșiile mari în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine musculos, cu corpul cu aspect dreptunghiular. Are un cap puternic, cu sprâncene groase și craniu lat. Botul este pătrățos, cu buzele atârnând. Are un nas roșu-închis și ochi mari, căprui.

Urechile mari sunt purtate lăsate. Coada este tăiată. Blana este bogată, dreaptă sau ușor ondulată, roșcată aurie, fiind foarte deasă pe urechi, picioare și coadă.

Înălțime: 32,5-37,5 cm.

Greutate: 16-20 kg.

Temperament: Sussex Spanielul este un câine prietenos și sociabil. Este muncitor și protector cu casa și familia sa. Tinde să vocalizeze mult.

Nivel de activitate: moderat.Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme cardiace, sindromul discului intervertebral, otită externă.

Personalitate

Acești câini veseli și adaptabili pot fi foarte relaxați, însă este important să le fie prezentați în mod regulat copiii, câinii, mașinile, etc. până la maturitate. Le place să vâneze și sunt uneori mai interesați de acest lucru decât de orice altceva atunci când sunt afară, astfel că dresajul la o vârstă fragedă este esențial. Timpul investit în acest câine merită efortul, iar rezultatul este un companion vesel și loial.

Sănătate

Rasa Sussex Spaniel este în general una rezistentă, însă așa cum se întâmplă cu majoritatea raselor, și acești câini pot suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate) și de hernie de disc. Sunt de asemenea predispuși la infecții ale urechilor.

Exerciții

Câinii Sussex Spaniel nu ar trebui suprasolicitați cât timp sunt pui. Au nevoie de stimulare, căci în caz contrar se vor plictisi. Fiind câini de țară, adulții Sussex Spaniel au nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Ca regulă, e nevoie de un periaj sau un pieptănat de câteva ori pe săptămână. Urechile trebuie menținute curate și verificate regulat să nu colecteze corpuri străine. Trimează părul din jurul labelor și verifică între gheare, să nu rămână semințe din iarbă.
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*